Annonse


Java med tale

– Vi skisserte en ambisiøs API-plan for Java-plattformen, og nå viser Sun at de holder løftene, sier produktsjef Tosten Tøfte i Skrivervik Data.

Talegjenkjenning
En av nykommerne i Java Media API-familien er produktet Java Speech API, som gir programvareutviklere muligheten til å bygge inn talegjenkjenning og -syntese i sine Java-programmer. Talegjenkjenning konverterer tale til tekst. Talesyntese, også kalt “tekst til tale”, lager syntetisk tale av tekst.
– Målet med Java Speech API er å utvikle en ny standard som langt overgår den teknologien som finnes på dette området i dag. Den skal være kompakt, bærbar og nettverkstilpasset. Java Speech API utvikles i samarbeid med ledende taleteknologiselskaper, inkludert Apple Computer, Dragon Systems, IBM og Novell, sier Tøfte.

Stor familie
Følgende API-familier utgjør nå det som Sun og JavaSoft ynder å kalle Java-plattformen: JavaBeans, Java Commerce APIer, JavaEmbedded APIer, Java Enterprise APIer, Java Management APIer, Java Media APIer, Java Security APIer og Java Servlet APIer. Etter JavaOne har Sun introdusert sitt Java Automation API-initiativ, som er en Java API for automatisert fabrikkarbeid; JavaTel API for telefoni og Java Card API, som inngår i Java Commerce API-familien.

Transaksjons-API
Foruten Java Speech API ble Java-slekten fredag 20. desember også utvidet med produktet Java Transaction Services API, som oppretter kontakt mellom Java og Enterprise Transaction Services, slik at det blir enklere å utføre elektroniske transaksjoner. Tandem Computers, og BEA Systems har kommet med betydelige bidrag i utviklingen av dette API-produktet. JavaSoft hadde et tett samarbeid med IBM under gjennomføringen, som er basert på Object Management Groups standard for objekttransaksjoner, og som har et enkelt brukergrensesnitt for transaksjonsbaserte ressurser.
– Elektroniske transaksjonsprosesser er en av de viktigste funksjonene for bedrifter som må kunne tilby fullstendig nettverksbaserte sanntidstjenester til sine kunder. Plattformuavhengighet gir nettverksbaserte transaksjonsprosesser en ny dimensjon, mener Tosten Tøfte.