Annonse


Halvparten piratkopiert

Salget av nye pc’er er sammenlignet med salget av program. Utfra denne modellen er det beregnet at 54 prosent av all software som ble solgt til næringslivet i Norge i 1995 var piratkopiert. Beregningen er foretatt for en rekke andre land.

Beregningen er gjennomført for USA og store deler av Europa. En har regnet med at hver PC har 3.6 applikasjoner i gjennomsnitt. Og da ble svaret at 54 prosent av all software som ble solgt i Norge er piratkopiert. Tallet steg svakt fra året før.

Norge er blant de land som ligger høyest på statistikken når det gjelder antall PC’er pr innbygger. Men prosentvaren av piratvare ligger også høyt. Her er enkelte utdrag fra statistikken over piratvare på PC’er:

  • USA 28 prosent
  • England 38 prosent
  • Tyskland 42 prosent
  • Finland 50 prosent
  • Danmark 47 prosent
  • Sverige 54 prosent
  • Grekenland 86 prosent
  • Russland 94 prosent