Annonse


Bedre GSM-lyd

I følge Ericsson gjør EFR det mulig å øke datahastigheten i codec-enheten som gjør om analoge signaler til digitale i GSM-telefonene. Ved å forbedre telefonenes Codec, og ved å endre overføringsprotokollene som sender stemme-signalene til GSM-nettet, er det mulig øke stemmekvaliteten uten å øke antallet bits som overføres i nettet.

Dette siste medfører at man fremdeles har kapasitet til like mange samtidige samtaler pr. GSM-kanal, mens kvaliteten blir tilnærmelsesvis like bra som i vanlig, trådbasert telefoni. For mange brukere har stemmekvaliteten vært et viktig ankepunkt ved digitale mobilteknologier. Hittil har det vært umulig å gjøre noe med dette uten at stemmekanalen blir bredere, noe som i neste omgang gir færre samtidige GSM-samtaler pr. celle.

Teknologien kan brukes på alle typer GSM-systemer, i 900, 1800 og 1900 MHz-båndene. I første omgang komme man til å finne EFR-teknologien i selskapets toppmodeller i 388-serien. – Målet er at vi etterhvert vil få like god, om ikke bedre stemmekvalitet i trådløse telefoner som i tradisjonell telefoni, sier Ericssons Stig Rune Johansson.

Annonse


Annonse


Annonse