Annonse


IT-frelste svensker

Statistikk fra det belgiske forskningsinstituttet IRIS viser dessuten at Sverige er verdensledende i arbeidsrelatert Internettbruk.
Bruken av elektroniske kommunikasjonshjelpemidler som Internett og mobiltelefoner er svært høy i Stockholm. I følge Forskningsgruppen for Samfunns- og Informasjonsstudier (FSI), bruker 45 prosent av befolkningen i Stockholm mellom 16 og 79 år trådløse telefoner regelmessig, og 14 prosent av den samme gruppen benytter seg av Internett. Dette går frem av en pressemelding fra Business Arena Stockholm.
Stockholms skoler kan rose seg av at de har et student/PC-forhold på 9,2. 68 prosent av Stockholms ungdomsskoler har dessuten tilgang til Internett. Hva angår arbeidsstyrken, bruker 60 prosent datamaskin regelmessig og 40 prosent av befolkningen mellom 16 og 54 år har PC hjemme.