Annonse


Bygger i Japan

Onsdag, dagen etter at Ericsson hadde sikret seg nok en utvidelse av GSM-nettet i kinesiske Shandong, kunne svenskene igjen juble over en viktig anbudsseier. Central Japan Digital Phone (CDP) har valgt Ericsson som arkitekt for neste års funksjonalitetsoppgradering av mobiltelefonnettet i Tokai-regionen, der Nagoya er den viktigste byen.

Stor kontrakt
Den samlede kontraktsverdien oppgis til 122 millioner dollar, eller 830 millioner svenske kroner.
CDP er en av tre operatører i Digital Phone Group (DPG) som har lisens til å operere i 1500 MHz frekvensbåndet i Tokai-regionen.
CDP har vært i drift siden juli 1994 og har på den tiden opparbeidet seg en kundebase på over en halv million abonnenter. Abonnenttallet har mer enn doblet seg siden januar i år.
Avtalen som er inngått med Ericsson inkluderer både oppgradering av software og utvidelse av nettet med nye svitsjer og radiobasestasjoner.

Eksplosiv vekst
Japan er nå det raskest voksende markedet på mobiltelefoni i verden med en tilvekst bare i år på over 4,5 millioner abonnenter. I skrivende stund er det vel 16 millioner mobiltelfonbrukere i Japan, og prognosene tyder på at dette vil vokse til over 53 millioner (!) innen årtusenskiftet – de fleste av dem på digitale systemer.