Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bay kjøper igjen

Bay har betalt 99 millioner kroner for NetICs, et selskap som har spesialisert seg på Fast Ethernet. Dermed fortsetter nettverksselskapenes kjøperush.

Cisco, Bay, 3Com og Cabletron har i år gjennomført den samme prosedyre som alle andre år: De har skaffet seg vekst gjennom oppkjøp, gjerne i prisklassen 50 til 500 millioner. Og det samme kommer til å fortsette neste år – også med nye aktører.

Oppkjøps-hjelp
Compaq er blant dem man venter skal komme sterkt inn i nettverksbransjen ved hjelp av oppkjøp. Selskapet har skaffet seg Networth og Thomas Conrad og ligger for tiden i forhandlinger med Tandem om å kjøpe UB Networks – en handel som i tilfelle vil gjøre Compaq til en viktig aktør i nettverksmarkedet. Newbridge er imidlertid også interessert i UB Networks.

Fast Ethernet
Men det var Bay Networks denne gang: Selskapet har kjøpt NetICs Inc., et selskap som spesialiserer seg i Fast Ethernet-svitsjer.
Markedet for svitsjet, Fast Ethernet skal i følge IDC vokse fra omlag 700 millioner dollar i 1997 til mer enn 2,5 milliarder dollar i år 2000. I følge Dataquest er Bay markedsleder i dag – og ønsket om å beholde denne plassen spilte nok en rolle da beslutningen om å kjøpe NetICs ble tatt.

Integrerte kretser
NetIcs er et selskap som knapt nok har klart å få sine første produkter leveringsklare før oppkjøpet skjer. NetICs har tatt navnet sitt fra teknologien det skulle utnytte: Den baserer sine svitsjer på ASIC-teknologi, altså spesialtilpassede, integrerte kretser.

Automatisk «tenkende»
De første NetICs-baserte produktene fra Bay vil være en svitsj basert på såkalt autosensingteknologi, hvor den automatisk finner ut om tilkoblede PCer eller nettverkssegmenter har hastighet på 10 eller 100 Mbit/s.
Den første svitsjen vil være tilgjengelig i løpet av neste kvartal, til en pris på mindre enn 250 dollar pr. tilkobling.