Annonse


Surf med stemmen

IBM Norge har ennå ikke besluttet om den nye OS/2-versjonen av Netscape Navigator kommer til å bli oversatt til norsk. Den avgjørelsen bli fattet på nyåret. Foreløpig er det altså en engelsk versjon som er tilgjengelig – og engelsk er uansett språket man må bruke for å ha glede av VoiceType.
Det er Navigator versjon 202 som nå er kommet til OS/2-verdenen, men IBM og Netscape har til hensikt å fortsette samarbeidet med nye versjoner, inkludert den kommende “Communicator”, versjon 4.0
Blant nyheter for OS/2-brukere finner vi nå støtte for Windows 3.1 multimedia plug-ins, samt støtte for plug-in-tillegg som gjør det mulig å utvikle særsklite multimedia plug-ins for OS/2. Man får støtte for rammer og JavaScript, slik at mange av de mer moderne Internett-funksjonene nå blir tilgjengelige for OS/2. Man får Netscapes HTML-tilpassede e-post og news-applikasjoner som gjør det mulig å sende og motta det Netscape kaller dynamiske meldinger. Når det gjelder Java, er det foreløpig snakk om en betaversjon, mens Java v1.0.2 for OS/2 vil være tilgjengelig i januar.

Også for Windows95
Og man kan altså utnytte mulighetene som OS/2 Warp 4 tilbyr når det gjelder stemmebasert navigasjon og innlesing. Disse mulighetene vil forøvrig også bli tilgjengelige for Navigator 3.0 for Windows 95, siden det nå er mulig å laste ned Voice Type Connection NS Edition over Internett. OS/2-utgaven av Netscape Navigator er også tilgjengelig for nedlasting på nettet.