Annonse


SAP R/3 for stormaskin

Kombinasjonen av R/3 og S/390 sikrer brukerne en funksjonalitet og en driftssikkerhet som ikke tidligere har vært mulig, opplyser Henrik Inberg i SAP Norge.

Klient/tjener-applikasjon
R/3 er en omfattende sett av klient/tjener forretnings applikasjoner som kombinerer alle bedriftens aktiviteter i en integrert software-løsning. Systemet understøtter bedriftens finans og controllerfunksjoner, salg og distribusjon, materialstyring, produksjonsplanlegging, kvalitetskontroll, vedlikehold og personaladministrasjon.

Velprøvet plattform
IBM S/390 er en velprøvet plattform som trygger datasikkerhet, systemtilgjengelighet, integritet og administrasjon av totalsystemer for applikasjoner med et stort antall brukere på samme tid. Systemet blir benyttet av de fleste Fortune 500 bedrifter til å styre deres viktigste, opplyser Inberg.

10 måneder utvikling
Etter å ha fullført et felles utviklingsprosjekt i 10 måneder vil SAP og IBM nå begynne å levere R/3 databaseserveren for S/390 til fem pilotkunder. Disse er Amoco, IBM PC Company, Lufthansa Systems, Motorola og Carl Zeis Jena.

Klart til sommeren
SAP og IBM regner med å bygge en trinnvis lansering av løsningen i april neste år, men fellesprosjektet vil være tilgjengelig for kundene først til neste sommer, opplyser Inberg.