Annonse


Tamburstuens gullkupp

– Selv om mine eierandeler er små, gjør verdiøkningen dette til en interessant investering, sier Trygve Tamburstuen som er medeier i NETnet til Dagens Telecom. Tamburstuen og Granli er to av gründerne bak NETnet International, og de har nå all grunn til å gni seg i hendene.
De to ga omtrent 32 kroner per aksje ved etableringen av NETnet for to år siden og nå har altså verdien per aksje steget til over 6.628 kroner. Dette betyr at selskapet har en verdi på over 570 millioner norske kroner.

Fikk 65 millioner
– Jeg var tirsdag i Luxembourg og fikk med meg over 65 millioner kroner fra aksjeemisjonen. Aksjene var overtegnet og vi kunne faktisk ha fått inn det dobbelte, de siste aksjene ble solgt for 6.628 kroner, sier en fornøyd administrerende direktør Børge Granli i NETnet Norge til Dagens Telecom.

Stor norsk interesse
– Interessen har vært betydelig fra land som Sverige, Storbritania, Sveits og Luxembourg, samtidig opplevde vi at den norske interessen var større enn i noen av de andre landene, sier Tamburstuen.
Emisjonen var først og fremst rettet mot skandinaviske investorer og NETnets ansatte, men for første gang gikk NETnet også ut mot europeiske investorer.

Europasatsing
– Vi skal være etablert i ti europeiske land før dereguleringen av telemarkedet i 1998, og de første landene vi satser i på nyåret er Italia og Sveits, sier Granli.NETnets økning i egenkapital vil hovedsakelig bli brukt til investeringer ved etablering i andre europeiske land i løpet av neste år. Teleoperatøren er i dag etablert i Norge, Sverige og Tyskland.