Annonse


Papir stadig best

– Mange hevder at oppslagsverk har størst brukerfordel når det er i elektronisk form, for det gir gode søkemuligheter og åpner for rask og kontinuerlig oppdatering, sier Harald Strømme i Kunnskapsforlaget.
– De undersøkelsene som vi har foretatt viser at også de mest PC-vennlige, og med det regnes personer som har PC både på jobb og hjemme, foretrekker leksikon i papirform.
– Elektroniske søkemuligheter er helt opplagt en faktor bak folks valg av leksikon, men CD-rom er bare ett supplement til bokverket og ikke et alternativ.

Ett av de store problemene knyttet til omsetningen av leksikon på CD-rom er at folks betalingsvilje er knyttet til medie og ikke til innhold.
– Alle vet at det ikke koster mer enn 10 kroner å produsere en CD-rom. Det skaper en prisforventning, men det folk glemmer er at det er innholdet som koster penger. Så på dette området er markedet foreløpig umodent.
– Du klarer ikke å se forskjell på en pocketbok med bilder og på et godt leksikon på CD-rom, plastskiven signaliserer ingen ting, sier Strømme.

Annonse