Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett til 80.000

Internett blir årets julegave hos søta bror i år, svenske Handelns utredningsinstitut (HUI) regner med at hele 80.000 abonnementer på Internett blir solgt i julemåneden desember.

Hvert år utpeker HUI årets julegave, basert på forhandlernes og leverandørenes prognoser, og i år er altså Internett vinneren. Samtidig med salget av Internett, anslår HUI at det vil selges rundt 42.000 datamaskiner med tilbehør til en verdi over 100 millioner kroner. Computer Sweden er bekymret for at årets julegave skal bli årets mareritt når alle de nye Internett-abonnentene skal koble seg opp i romjula.

Følger GSMs utvikling
Internett-operatørene i Sverige subsidierer de ulike Internett-pakkene, kundene får modemet for en krone og HUI tror at spredningen av Internett vil følge samme utvikling som GSM hadde. Svenske Tele2 går hardt ut og vil ta 50.000 av de 80.000 nye abonnentene, mens Telia uttaler at de ønsker en jevnere vekst for å kunne ta seg av behovet for support.