Annonse


Telenor og Berlusconi

Det har allerede lenge gått rykter i italiensk presse om Mediasets nye samarbeidspartnere, før det på fredag ble bekreftet at avtalen om konsortiet er undertegnet. Målet er blant annet å søke om en DCS 1800-lisens. I tillegg til Telenor og GTE finner vi Albacom i konsortiet; et joint Venture mellom British Telecom og den italienske, statseide banken BNL.

Hjørnestein
Mediaset, som altså er Telenors nye samarbeidspartner i det italienske markedet, er identisk med TV-delen av finansimperiet Fininvest. Det hele kontrolleres av den tidligere statsministeren Silvio Berlusconi, (60) som siden 1980 har hatt TV-stasjonene i Mediaset som en av hjørnesteinene i sitt finansimperium.
Berlusconi måtte som kjent forlate statsministerjobben i 1995, etter en kort men skandalepreget regjeringsperiode. Det stilles fremdeles mange spørsmål ved hans investeringer i finans- og mediesektoren.

Ikke Berlusconi – BT?
– Det er ikke så mye Berlusconi vi samarbeider med, som BT, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til Dagens Telecom.
– BT ønsket at vi skulle være med i dette konsortiet – og det har vi sagt ja til. Men forøvrig må vi jo presisere at det fremdeles er meget tidlig. Det er først ut på vårparten vi vil få beskjed om betingelser for lisensutlysningen og dermed vil finne ut om vi faktisk ønsker å være med. Det koster ingenting å være med i et konsortium, det er først i neste omgang utgiftene begynner å løpe på, sier Melgaard.

De endelige eierandelene i konsortiet er, i følge Reuters, ennå ikke satt opp, men alt tyder på at BT kommer til å ha aksjemajoriteten. De totale utgiftene ved å sette opp et DCS 1800-nett er anslått til å ligge et sted mellom 2,5 og 3 billiarder lire.

Annonse