Annonse


Peer Gynt over NetCom

– Vi må ha trafikk på nettet for å kunne gjennomføre målingene, derfor engasjerte vi 50 sangere fra Sofienbergkoret som abonnenter i nettet. «Abonnentene» står på bestemte steder ute i byen, og to og to leser en dialog som er hentet fra Peer Gynt. Vi bruker dialog for å sikre oss mot såkalte «enetalere», og for å unngå at det blir taust på linja, sier radioplanlegger Jon Kristen Ugland i NetCom til Dagens Telecom.

Peer du lyver!
– Nysgjerrige forbipasserende kom bort og spurte hva som stod på, sier en av sangerne i koret som også hadde vært med på en lignende test noen uker tidligere. Ikke så rart at folk reagerer, når de ser at noen står på fortauet midt i Oslo og leser fra Peer Gynt over mobiltelefonen.

Utvider kapasiteten
Nye tjenester i GSM-nettet som videotelefoni og internett vil øke kapasitetsbehovet og NetCom tester frekvenshopping i DCS-1800 båndet for å øke utnyttelsen av kapasiteten i sine nett. Testen utføres i samarbeid med Motorola som har levert utstyret til NetComs prøvenettverk for DCS-1800.