Annonse


Nettinfluensa i Sverige

– Vi kan ikke ha 5-10 ulike selskaper som skal grave ned kabler rundt Normalmstorg. I stedet tenker man seg at vi står for kablene og leier ut kapasiteten til ulike operatører, sier administrerende direktør for Stokab, Anders Comstedt til tidsskriftet Nätvärden.
Det svenske Konkurransetilsynet har nå fått seg forelagt saken og en rekke teleoperatører reagerer sterkt på at et kommunalt eid selskap på denne måtenskal få enerett til å kontrollere viktig infrastruktur.

Hva med Oslo?
En undersøkelse viser at over 120 kommuner har planer om å legge egen fiber. Spesielt i Nord-Sverige er iveren stor og mange steder er de alt i gang med gravingen. Stort sett dreier det seg om svart fiber – det vil si fiber uten lys der de operatører som vil det kan leie seg innog sørge for sitt eget transmisjonsutstyr.

Utviklingen i Sverige er meget spennende med henblikk på hva som skal skje i Norge fra 1. januar 1998. Er det bare Oslo Energi Tele som får legge ny fiber i Oslo sentrum?

Annonse