Annonse


Rimeligere kabelmodem

Lancity, kjøpt av Bay Networks tidligere i høst, er blant annet valgt av Telenor Avidi i dette selskapets forsøk med data over TV-kabler i Oslo. Et av problemene med kabelmodem har hittil vært den høye prisen, sammenlignet med vanlige modem, selv om de fleste Internett-brukere nok vil være tilfreds med å betale litt for å få mange ganger så høy hastighet inn på nettet.
Man har imidlertid regnet med at prisene skulle falle etterhvert som produksjonsvolumene går opp – og det siste utspillet fra Bay Networks beviser dette: Nå går listeprisen for Lancity Personal kabelmodem ned fra 595 til 495 dollar. Dette betyr at kunder som kjøper store volum, vil få dem for 395 dollar pr. stk etter første januar, sier Bay Networks.
Samtidig oppgraderes kabelmodem-familien til versjon 3.0, med flere nye funksjoner. Blant annet vil man nå kunne utnytte kryptering i modemet, slik at sikkerheten øker. Det er faktisk større behov for dette i kabelmodem-løsninger som i vanlige modem, siden alle brukerne i et segment (en blokk eller en oppgang) deler kapasiteten på nettet som om det var et Ethernet man snakker om.
Dessuten blir det enklere å støtte Internet og Intranett-tjenester i versjon 3.0, inkludert virtuelle, private nett og oppkoblingsmuligheter for mobile brukere.

Annonse


Annonse


Annonse