Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nybakte millionærer

Finansavisen hadde lørdag en oversikt over papirmillionærene på Internett. Blant dem finner vi også fire journalister. Aldri har vel norske pressefolk blitt rike så raskt.

Etter at aksjene i Nettavisen har steget en smule er nå aksjene til tidligere Computerworld-redaktør, Kapital-journalist og Finansavisen-redaktør, Knut Ivar Skeid, verdt 8 millioner kroner.
Det samme er aksjene til tidligere Kapital-journalist og Aftenposten-redaktør Odd Harald Hauge.
Samme aksjeverdi har Dan Børge Akerøs investering i Global Money Games. Aksjene til tidligere Computerworld-redaktør Pål Leveraas i Kanal 1 er verdt 2,2 millioner kroner. Nå er det – med unntak av Akerø – som gründere våre gode kolleger har fått aksjene og derved blitt papirmillionærer.
I så måte er det å håpe at papirmillionene blir reelle verdier for dem en dag. Kanskje kan dette sørge for at gründere med kompetanse blir verdsatt noe høyere i dette landet – da i sammenlikning med ren kapital-innsats. Kanskje kan det også love godt for nyskapning i det norske mediebildet.
Likevel er det reklame og spill som har skapt flest Internett-millionærer. Torgeir Nybøs aksjepost i Open World Distribution er verdt 35 millioner og Nils Petter Nordskars investeringer i Global Money Games og New Media Science er verdt 17 millioner.