Annonse


Nybakte millionærer

Etter at aksjene i Nettavisen har steget en smule er nå aksjene til tidligere Computerworld-redaktør, Kapital-journalist og Finansavisen-redaktør, Knut Ivar Skeid, verdt 8 millioner kroner.
Det samme er aksjene til tidligere Kapital-journalist og Aftenposten-redaktør Odd Harald Hauge.
Samme aksjeverdi har Dan Børge Akerøs investering i Global Money Games. Aksjene til tidligere Computerworld-redaktør Pål Leveraas i Kanal 1 er verdt 2,2 millioner kroner. Nå er det – med unntak av Akerø – som gründere våre gode kolleger har fått aksjene og derved blitt papirmillionærer.
I så måte er det å håpe at papirmillionene blir reelle verdier for dem en dag. Kanskje kan dette sørge for at gründere med kompetanse blir verdsatt noe høyere i dette landet – da i sammenlikning med ren kapital-innsats. Kanskje kan det også love godt for nyskapning i det norske mediebildet.
Likevel er det reklame og spill som har skapt flest Internett-millionærer. Torgeir Nybøs aksjepost i Open World Distribution er verdt 35 millioner og Nils Petter Nordskars investeringer i Global Money Games og New Media Science er verdt 17 millioner.

Annonse


Annonse


Annonse