Heggelund Trond

Annonse


Sier opp 6.000 i Tyskland

Heggelund TrondOpplysningen ble kjent etter at von Pierer hadde avsluttet pressekonferansen i forbindelse med presentasjonen av konsernets årsresultat.

Ikke frykt, Norge
– Norske Siemens gjør det svært bra, så de har ingen ting å frykte. I likhet med resten av Siemens´ verdensomspennende organisasjon må også Norge være med på en del viktige organisasjonsendringer i året som kommer.Dette var von Pierers knappe kommentar til Dagens Telecom.

Alcatel-eksempel
Etter det Dagens Telecom erfarer vil von Pierer følge Alcatel Alsthoms oppskrift på omstrukturering og personellreduksjon. Alcatel kunngjorde nylig at de vil si opp hele 20.000 medarbeidere i Europa.

60 % utenfor Tyskland
I løpet av to år vil hele 60 prosent av Siemens-konsernets virksomhet ligge utenfor Tyskland. Dette er svært dramatisk skifte for konsernet som til nå har vært et av Tysklands fremste industrielle flaggskip.

349.000 ansatte
Onsdag kveld poengterte von Pierer ovenfor Dagens Telecom at Siemens AG ikke lengere vil være et tysk selskap, men legge vekt på å bli et multinasjonalt storkonsern. I dag leder von Pierer hele 349.000 ansatte. Konsernet har det siste året hatt en total mannskapsvekst på to prosent.

Annonse