Annonse


Microsoft med Pointcast

I neste utgave av Microsofts Explorer skal Pointcast ligge med. Det gir selskapet en fordel framfor nye konkurrenter, og det gir Pointcast også muligheten til å nå mange millioner av nye lesere.

Pointcast, som leverer nett-kringkastingsprogrammet Pointcast Network, vil fremstå som en egen kanal i Active Desktop som gjør det mulig å operere mellom de forskjellige konserns intranett, internett og diverse LAN´s.

Active Desktop er et program som integrerer internett-området med egen harddisk-område, slik at svitsjing mellom de to områdene utføres uten å bytte programvare. Dette programmet vil være tilgjengelig i første kvartal av 1997.

Kanal i kanal i kanal
Pointcast Inc. har gått med på å bruke Microsoft Explorer som førstevalg-browser i sitt kringkastingprogram. I tillegg inkluderer de MSNBC, kanalen som er drevet av NBC og Microsoft. Dermed bli MSNBC profilert av Pointcast, som igjen blir profilert av ActiveDesktop til millioner av brukere verden over.

Annonse


MSNBC er Microsofts nyhetstjeneste. Den er et samarbeide med det amerikanske TV-selskapet NBC og sender over både Internett og fjernsyn. Ingen av partene har regnet med et økonomisk overskudd på minst tre år.

Samarbeidet kan være et svar på Netscapes løfter på Comdex forrige måned. Der ble det sagt at Netscape også skulle formidle nyheter på skjermen a la Pointcast.

Annonse