Annonse


Kvinne til topps

Myhre er i dag divisjonsdirektør i Alcatel Kabel Norge, og har vært ledende i arbeidet med å restrukturere selskapets kabelvirksomhet. Hun ledet også et offentlig utvalg som tidligere i høst ga sin innstilling om den fremtidige ingeniørutdanningen i Norge.

– Jeg vil fortsette arbeidet med å utvikle Alcatel Telecom Norway, med sterkt fokus på videre utvikling av organisasjonen på markeds- og kundesiden, sier Myhre.
Hun er utdannet elektroingeniør fra Norges tekniske høgskole i Trondheim i 1982. Deretter ble det Hærens forsyningskommando og Teledirektoratet.

Allerede i 1985 ble hun produkt- og eksportsjef i Alcatel Kabel Norge, siden 1992 har hun vært divisjonsdirektør i samme selskap.

Myhre er også nestleder i Forskningsrådets Områdestyre for naturvitenskap og teknologi, og styremedlem i Norges Eksportskole.

Alcatel Telecom Norway hadde i fjor en omsetning på 1,4 milliarder kroner med 1.260 ansatte, og et resultat før skatt på 72 millioner. Myhre overtar sjefsstolen når Nils Erik Skarsgård fratrer stillingen 31. desember, for å tiltre som konsernsjef i Raufoss.