Annonse


Jul for Java-utviklere

– Nå som JavaBeans Development Kit blir tilgjengelig kan utviklere begynne å skrive JavaBeans-komponenter i alle typer programvarer. Dette betyr et stort skritt i riktig retning for plattformuavhengig utvikling, sier produktsjef Torstein Tøfte i Skrivervik Data, som importerer Sun-produkter.

“Write once, run anywhere”
Betaversjonen av BDK er kompatibel med Java Developer Kit (JDKTM) beta 1.1. JavaBeans har en kompakt komponentarkitektur som gjør det mulig for utviklere å skrive gjenbrukbare komponenter én gang og deretter kjøre dem hvor som helst – det være seg i ActiveX, OpenDoc eller i Netscape, JavaBeans gir tilgang til dem alle. Suns Java-slagord “Write once, run anywhere” er altså ikke bare billig orgyteri, men et godt og sannferdig salgsargument.

Flere partnere
JavaSoft samarbeider med en rekke utviklere av java-verktøy for å innelemme støtte for JavaBeans i deres produkter. Apple og IBM samarbeider for eksempel med JavaSoft for å sikre kommunikasjon mellom JavBeans- og OpenDoc-programmet, som skal gi en usynlig overgang til klient/tjener-programmet.

Sist tirsdag ble for øvrig over 100 IT-selskaper enig med Javasoft-divisjonen i Sun om en tettere etterfølging av Java-reglene i nettverksapplikasjoner. Enigheten skal hindre særtilpasning av Java-kode for egne systemer, en typisk praksis i databransjen som er med på å utvanne standarder, slik som for eksempel har skjedd med unix-standarden(e). Blant selskapene som er med i alliansen finnes kjente selskaper som IBM, Apple Computer Inc., Novell Inc., Oracle Corp. and Netscape Communications Corp.

JavaBeans Development Kit kan du laste ned fra denne adressen førstkommende mandag (16.desember): http://java.sun.com/beans