Annonse


10,4 mrd. i resultat

Konsernsjef Henrich von Pierer hadde all grunn til å være fornøyd da han torsdag morgen møtte 250 internasjonale pressefolk i München, Tyskland. Konsernet hadde i fjor en omsetningsøkning på om lag 10 prosent.

Vokste kraftig
– Regnskapsåret 1996 var et ekstraordinært år på mange måter. Det var først og fremst et år da Siemens-konsernet vokste kraftig internasjonalt. Det var et år med innovasjoner og omstrukturering for oss. Til tross for dette kan vi vise til et rekordresultat, sier von Pierer.
Konsernsjefen poengterte at kommunikasjonsområdet i Siemens AG hatt en omsetningsvekst på 25 prosent siste år

Dramatisk skifte
Torsdag formiddag er det ventet at konsernsjef Henrich von Pierer vil fortelle pressen at Siemens-konsernet vil kutte kraftig ned på antall ansatte i Tyskland.
Etter det Dagens Telecom erfarer vil hele 60 prosent av konsernets virksomhet om få år ligge utenfor Tyskland. Dette er svært dramatisk skifte for et konsern som til nå har vært et av Tysklands fremste industrielle flaggskip.

349.000 ansatte
Onsdag kveld poengterte von Pierer ovenfor Dagens Telecom at Siemens AG ikke lengere vil være et tysk selskap, men legge vekt på å bli et multinasjonalt storkonsern.
I dag leder von Pierer hele 349.000 ansatte. Konsernet har det siste året hatt en mannskapsvekst på to prosent.

Annonse


Annonse


Annonse