Annonse


Virtuell pop-stjerne

Hun er DK-96 – japans vakreste datamaskin.

Sangstjernen DK-96 eksisterer ikke, men hennes fans gjør. DK står både for Digital Kid og for Date Kyoko – som er et vanlig japansk jentenavn. Produsenten har utstyrt artisten med en bakgrunn, og med et godt utseende.

En beundrer sendte e-mail og skrev hun var så vakker – bildene lå på hennes hjemmeside på Internett. Fansen kjøper CD’er av den virtuelle artisten i så store kvanta at DK-96 er i ferd med å bli en japansk popstjerne. Hun har – bokstavelig talt – en nesten «uvirkelig suksess».

– Unge mennesker i dag tilhører «data-spill generasjonen», sier den japanske sosiologen Tatsuo Inamasu, – så for dem er det ikke vanskelig å godta et virtuelt idol.

Men en ting er virkelig. Det er sangstemmen, og den er lagt på av den kvinnelige sangeren i popgruppa «Summer of Love». Og hun rapporteres å være av kjøtt og blod.

Annonse


Annonse


Annonse