Annonse


Søk partner på Internett

– Vi har holdt på ett års tid med å bygge opp databasen i TheChannel, og å skaffe oss referansekunder. Markedsføringen hittil har vært i begrenset skala og først etter nyttår vil vi gå ut med stor innsats på markedsføringssiden, sier grunnlegger og direktør Torgeir Nordbø i Open World Distribution til Dagens Telecom.

Kontaktdatabase
TheChannel er en kontaktdatabase som virker som en automatisk kobler. Kundene kjøper en liste over mulige firmaer som passer til de oppgitte kravspesifikasjoner, og så kan de velge hvilke distributører som passer best. Nordbø opplyser at databasen nå har registrert mellom 25 og 30 tusen firmaer i 60 forskjellige land.

Telenor og SND
– Foreløpig er det bare Telenor Venture og Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) som er inne med større eierandeler. De to gikk i våres inn med til sammen 18 millioner kroner i det nystartede prosjektet og eier litt over 30 prosent av aksjene i selskapet, sier Nordbø.

Satser i nord-Amerika
– Nord-Amerika er omtrent 50 prosent av verdensmarkedet, og det er her vi vil satse først og fremst. I forrige uke fikk vi 200 henvendelser på bakgrunn av markedsaktiviteter vi gjennomførte der borte. Vi vil etterhvert satse mer på det norske markedet, blant annet av hensyn til norske investorer og statlige instanser, som sikkert helst ser at også norske bedrifter får nytte av deres investeringer, sier Nordbø.

Annonse


Overskudd til neste år?
– Vi forventer ikke den store inntektsstrømmen før i 1997, men budsjettet er ikke klart enda fordi det avhenger av hvilke ressurser vi legger i et nytt prosjekt i forbindelse med TheChannel, sier Nordbø. Det nye prosjektet ligger tildels innenfor Internett-markedet, og stikkord er informasjon og reklame, mer vil ikke Nordbø si om produktet som ikke er ferdig utviklet enda.

Open World Distribution med TheChannel ble startet for ett års tid siden og har hovedbase i San Jose, California og kontorer i Michigan og Norge.

Annonse


Annonse


Annonse