Annonse


Rask CD-ROM fra Toshiba

Det er administrerende direktør Reidar Kristiansen hos importøren Microtronica AS som opplyser dette. Han forteller at Microtronica selger CD-ROMer fra Toshiba for omlag 15 millioner kroner hvert år.
– Dette markedet er i sterk vekst, med stadig større vektlegging av multimedia på PC’er, sier han, men tar ikke sjansen på å anslå hvor mange 14,4-enheter som vil bli solgt til neste år.

DVD skaper usikkerhet
– Det store usikkerhetsmomentet i 1997 er hvordan DVD-standarden vil påvirke CD-ROM-salget, sier Kristiansen, og legger til at Toshiba vil komme med en DVD-spiller i slutten av første kvartal til neste år. Han avviser vårt spørsmål om DVD vil stoppe salget av CD-ROM.
– CD-ROM er en så akseptert og etablert standard at det vil ta lang tid før DVD kan overta. Det finnes utrolig mange CD-ROM-spillere rundt om på skrivebordene, og flere vil det bli, sier han og legger til at Toshiba befinner seg i det øvre sjiktet når det gjelder både pris og kvalitet.
– Vi leverer også rimeligere CD-ROM-spillere fra Toshiba, eksempelvis en 8 ganger CD-ROM med IDE-tilkobling som koster 750 kroner til forhandler.

Søker fort
Den nye 14,4 ganger CD-ROMen fra Toshiba har betegnelsen XM-3801B i internversjonen og en ekstern versjon med betegnelsen TXM-3801. Prisen for internversjonen vil sannsynligvis ligge på rundt 16-1700 kroner til forhandler og rundt 2000 til sluttbruker. For å få en spiller som står ved siden av PC’en må man legge på prisen omlag en tusenlapp.
Kristiansen forteller at spilleren vil bli utstyrt med SCSI-tilkobling, noe som i utgangspunktet fordyrer spilleren – og forbedrer ytelsen. Den har et 256 kilobyte buffer, og en gjennomsnittlig overføringshastighet på 2,1 megabyte hvert sekund, i følge reklamen. Gjennomsnittlig søketid er 90 millisekunder, og spilleren skal være kompatibel med overskrivbare CD’er på grunn av en variabel spenningskrets.
Microtronica omsetter i følge Kristiansen for 250 millioner hvert år. I tillegg til CD-ROM og harddisker fra Toshiba, importerer og selger de Quantum harddisker og AMD og Cyrix CPU-er som selges til forhandlere som bygger PC’er sjøl.

Annonse


Annonse


Annonse