Annonse


Lavpris-ruter fra 3Com

Egentlig er det enkelt for Ciscos konkurrenter å posisjonere sine ruterprodukter: Man må enten prise dem lavere enn tilsvarende Cisco-modell, eller levere mer funksjonalitet til samme pris. Så dominerende er Cisco i dag at dette selskapet er blitt målestokken for alle ruterprodukter, til tross for stadig hardere konkurranse fra leverandører som Bay og 3Com.
Men nå har altså 3Com gått langt utenom vanlig målestokk: Selskapets nye OfficeConnect-ruter er ikke bare billigere enn Ciscos tilsvarende modell, hevder 3Com, den forrykker hele pris/ytelsesmodellen. Den nye stable-rutern i OfficeConnect-serien starter på 1495 dollar der man må betale omlag 8500 for en Cisco-modell med tilsvarende funksjonalitet. Den eneste forskjellen mellom de to modellene er, i følge 3Com, at deres modell er beregnet på avdelingskontorene der Cisco-eksempelet egentlig gjelder en sentralisert ruter.

Full protokollstøtte
Hva man får for denne prisen? Jo, en liten ruter med OfficeConnect-design, som altså kan passes inn sammen med de andre OfficeConnect-produktene som hub, LAN-svitsj eller fax-server. OfficeConnect NetBuilder kommer med en Ethernet-utgang, en WAN-utgang og enten en utgang for ISDN BRI eller leid linje. Og sammenligningen med Ciscos sentraliserte rutere er ikke helt uriktig, siden OfficeConnect kan leveres med lstøtte for IP, IPX, AppleTalk, IBMs SNA og andre kommunikasjonsprotokoller eksempelvis for dem som har koblet POS-terminaler og minibanker i sitt nettverk.
WAN-støtten i produktet gir brukeren fritt valg mellom ISDN, frame relay, leide samband, X.25 eller svitsjet, multimegabit-tjenester – og brannvegg hører også med i løsningen.

Annonse