Annonse


Telenor kjøper i Provida

– En strategisk viktig avtale for Provida, sier direktør Jo Arnstad i Provida. Provida er et programvarehus for banknæringen.
Avtalen er spesielt viktig i kampen om kontrakter på det internasjonale markedet, som blir stadig viktigere for selskapet. Provida har siden i sommer sett seg om etter alliansepartnere.
Det norske markedet har vært relativt stabilt de siste årene. Provida har øket omsetningen hvert år med gjennomsnittlig 20 prosent. Denne økningen har skjedd utenlands.

Finansiell støttespiller
– Vi har tapt flere anbud, sier Arnstad, Provida har vært et lite selskap fra Norge med dårlig likviditet. Når en operer med store prosjekt på 40 – 50 millioner, så er det viktig med solid ryggdekning.
Det sier Arnstad at Provida har oppnådd når Telenor går inn i selskapet.

Dramatisk økning
Telenor satser på å bli en sentral leverandør av tjenester til bank- og finans.
– Datatrafikken i bankene vil øke dramatisk i årene som kommer, sier direktør Martin Furuseth i Telenor Bedrift. – Avtalen setter oss i stand til å tilby et bredt spekter av løsninger til banknæringen i Norden.. Vi satser på å bli en sentral aktør innen applikasjonsteknologi for bank- og finansmarkedet i de nordiske landene, sier Furuseth.

Store konkurrenter
– Konkurransen kommer fra store globale aktører, sier direktør Helge Sæthershagen i divisjon storkunder Telenor Bedrift. – Takket være samarbeidet kan vi nå være totalleverandører. Provida står for programvaren og Telenor står for drift og fornuftige kommunikasjonsløsninger..