Annonse


Telenor kjøper 64-bit

Milliardbedriften Telenor Media (omsatte for 1,2 mrd. i fjor) håndterer daglig enorme datamengder – blant annet produserer selskapet 92 norske telefonkataloger i et samlet opplag på ti millioner – hvilket selvfølgelig stiller store krav til dataløsningene.

Felles database
I dag sitter annonseselgerne i Telenor Media og selger etter manuelle lister som kjøres ut fra ulike databaser. Med den nye dataløsningen fra Oracle og Digital vil imidlertid selgerne fra neste år få opp alle nødvendige data om sine kunder på skjermen. Alle databasene skal kjøres sammen i én fellesbase, som i sin tur igjen skal integreres med administrative systemer.

Økt sikkerhet
Oracle skal levere databasesystemet, som er tilpasset Digitals 64-bit unix operativsystem. Digital skal på sin side levere TruCluster, en unix-løsning der flere prosessorer eller maskiner knyttes sammen på en måte som gjør at de oppfører seg som én maskin. En sikkerhetsløsning gjør at dersom en server går ned, overtar en annen uten at systemet går ned. Digital skal i tillegg levere sin GIGAswitch/FDDI som fjerner flaskehalsene i nettverket, opplyser selskapet i en pressemelding.

Annonse


Annonse


Annonse