Annonse


Lov eller ikke lov?

Dette er kongressens første forsøk på å regulere innholdet i hva som kan legges ut på Internett. Loven ble undertegnet av president Clinton 8. februar 1996 og kriminaliserer offentliggjøring av uanstendige eller støtende ord og bilder på Internett.
En føderal domstol i Philadelphia blokkerte imidlertid loven tidligere i år da den mente den brøt med grunnlovens bestemmelser om tale- og trykkefrihet. Det samme skjedde i New York.

Informasjon kontra beskyttelse
Spørsmålet er om de anslått 40 millioner brukerne av Internett først og fremst skal ha rett til å søke nøyaktig den informasjonen de ønsker, eller om det er viktigere å beskytte for eksempel barn fra bilder og informasjon som kan være skadelig for dem. Spørsmålet har stor betydning , ikke minst i USA, der eksperter mener 60 prosent av Internett-brukerne befinner seg.

En endelig avgjørelse fra USAs høyeste domsmakt er ventet i juli.