Annonse


Lotus svikter X-ene

Det er Softswitch som nå har bestemt seg for å satse på Simple Mail Transport Protocol (SMTP) fremfor X.400 som fremtidens e-post-standard.
Softswitch, som ble kjøpt opp av Lotus for et par år siden, utvikler og selger e-post-svitsjer, hvor meldingene mellomlagres og videresendes i et e-post-system. Selskapet har tidligere vært kjent som en svoren tilhenger av X.400 og X.500.

For Internett
Nå utvikler selskapet nye løsninger som skal optimiseres for Internett og som skal støtte SMTP og Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Årsaken til strategiendringen er ganske enkel: Lotus regner med at SMTP vil overta fra X.400 som meldings-standard for åpne løsninger, mens “søster-protokollen” LDAP vil ta plassen som katalogstandard fremfor X.500.

Dragonfly
Utviklingsprosjektet, med kodenavn Dragonfly, er basert på en ny, oppgraderbar meldings-svitsj som i følge planene skal være leveringsklar i løpet av første halvår neste år, basert på Windows NT, AIX og OS/390.

Støtte for MIME
I tillegg til SMTP og LDAP vil svitsjen også støtte MIME (Multipurpose Internet Mail Extension) for å forbedre rutingen av post over Internett og Intranett. Lotus har også til hensikt å legge inn funksjoner som i dag ikke er vanlig i SMTP-sammenheng, så som prioritering av meldinger. Adminstrasjons-løsninger og SMTP-basert katalogsynkronisering hører også med.

Annonse