Annonse


Livsvarig for hacker?

– Forsvaret har tatt en enkel situasjon og snudd den opp ned, sier faren John Jenott. – Jeg er glad for at forsvaret bryr seg om sikkerhet, men dette er tåpelig. De forsøker nå å statuere et eksempel ved å ta min sønn. Han har bare avslørt pinlige mangler ved sikkerhetssystemene.

Burde bli belønnet
Eric Jenot er siktet for å ha brutt seg inn i det amerikanske forsvarets data-anlegg, og for tyveri og spionasje.
Jenots overordnede ved Fort Bragg trodde at den unge soldaten ville bli belønnet da han rapportere om manglede sikkerhetsrutiner. I stedet havnet han i arresten, og har sittet der siden han ble arrestert i april, skriver Nando Times.

Spionasje
Da Jenott skulle fortelle etterforskere fra FBI om sinne funn, fortalte han også at han hadde gitt en venn fra Kina et hemmelig passord. Det er grunnen til at han nå står for en krigsrett tiltalt for spionasje. Aktor mener soldaten ga bort passordet slik at han skulle kunne flykte til Kina.

En kongressrapport hevder at bare hvert 150 forsøk på å få ulovlig tilgang til det amerikanske forsvarsdepartementets datamaskiner blir merket.

Annonse


Annonse


Annonse