Annonse


Bay til Irland

I første omgang er det selskapets stablehub-familie Baystack som vil bli produsert i Limerick. På sikt er det imidlertid meningen at rutere og svitsjer også skal produseres i Irland. Selskapet blir dermed det siste i en lang rekke IT-bedrifter som har valgt å starte sin virksomhet nettopp i Irland.
Årsaken er at landets regjering har gjennomført mange tiltak for å gjøre det enklere for utenlandsk IT-industri å etablere seg i landet, blant annet gjennom etableringsstøtte og skattelettelser. Dermed er det ikke så viktig for selskapene at Irland befinner seg i utkanten av Europa. Teoretisk sett kunne Norge ha like mange IT-etableringer hvis forutsetningene ble lagt til rette – hvis man ser bort fra at Irland også er EU-medlem.

Ringvirkninger
Hvorfor Irland gjør dette? Jo, i følge næringsminister Richard Bruton vil etableringen medføre store ringvirkninger når man tar hensyn til den betydningen som full produksjon etterhvert vil medføre for leverandører av deler, trykte kretser, metallproduksjon, plastikk-komponenter, strømforsyninger, samt logistikk og godsstyring”.
Og bare for å nevne et lite kuriosa i forbindelse med det siste: Et av de to selskapene som Bay har inngått logistikk-kontrakt med, er det Dublin-baserte Norsk Data. Noen som husker akkurat det navnet?

Annonse