Arkivfoto

Annonse


Alle kritiserer Telenor

ArkivfotoFredag er det innkalt til krisemøte i Telenor, mellom konsernledelsen og de fagorganiserte. Årsak: Fagforeningen mener at Telenor i det siste har utviklet en jappekultur hvor det ikke lenger er rom for normale arbeidsforhold, slik man er vant til i den gamle statsinstitusjonen.
Samtidig går Trygve Hegnar og Finansavisen til et hardt angrep på Hermansens nye linje. I fredagens avis er det Telenors kjøp av Elkjøp-aksjer som er emnet, etter at statsbedriften den siste uken nesten har tredoblet sin eierpost i selskapet. Tidligere eide Telenor 250.000 aksjer i Elkjøp, nå er ytterligere 450.000 kjøpt.
«Mye tyder på at den tidligere finansråd Tormod Hermansen, nåværende Telenor-sjef, ikke er så begeistret for den konkurransen som allerede har kommet, og som, på papiret vil bli enda tøffere fra 1998 da det i prinsippet skal være full konkurranse i telesektoren,” skriver Hegnar i en kommentar. “Telenor og Hermansens opptreden i telemarkedet for tiden tyder nemlig på at målet er å utrydde eller begrense konkurransen, før den kan komme.”

I Dagbladet – og på Internett
Denne kritikken kommer bare dagen etter at Dagbladets Per Vassbotn i en kronikk på side 2 i torsdagsavisen også går til angrep på Hermansen; denne gang i forbindelse med Internett-brukernes kritikk av de nye prisene fra nyttår.
“Tormod Hermansen bekymrer seg ikke over at takstene for bruk av Internett øker med 80 prosent neste år. Det er ikke så rart, for han er konge på haugen.” skriver Vassbotn, som fortsetter: “Det smarteste trekket for å unngå konkurranse og holde utenlandske inntrengere borte, var å sluke konkurrenten Schibsted Nett med hud og hår” “Utfordrernde skal kjøpes eller knekkes. Dette er et utslag av en trang til markedsdominans som er typisk Telenor. Statskonsernet har hittil spist og fordøyd 80 private firmaer pluss et par offentlige linjenett.”
Og samtidig fortsetter kritikken av de nye prisene blant Internett-brukerne, ikke minst på Telenor Onlines egen newsgruppe Online Forum. Men akkurat det bekymrer vel ikke Hermansen – han er foreløpig ikke kjent som noen ihuga Internett-surfer.