Annonse


Mobiltelefonen i verden

Fra Ericssons halvårsrapport har vi hentet oversikt over hvordan mobiltelefonutbredelsen er i tre verdensdeler. Statistikken dekker de største mobiltelefonlandene.
Hvordan mobiltelefontettheten er i Chile, i Kenya eller på New Zealand kan vi fortsatt lure på.

Størst i Europa
Den nest største regionen for mobiltelefonbruk er i Europa. Her har vi 29.6 millioner brukere. Den største mobiltelefontettheten i verden finner vi i Sverige, Finland, Norge og Danmark. I dag har mer enn hver fjerde person i disse landene mobiltelefon.

Nord-Amerika øker 30% per år
Markedet for mobiltelefoni øker med 30 prosent pr. år. Verdensdelen har nå 41,3 millioner abonnenter. USA har alene 38,2 millioner mobiltelefonabonnenter. Dette gir en vekst på 4,5 millioner siden januar i år. USA er, med en penetrering på 14,5 prosent, på åttendeplass i verden når det gjelder mobiltelefontetthet.

Asia vokser raskest
Asia er nå det raskest voksende markedet i verden. Vekstraten er på 120 prosent pr. år, med 28,4 millioner abonnenter. I dette tallet inngår også abonnenter i Midtøsten. Av landene i Asia, har Japan den største veksten med en årlig økning på 150 prosent.

Ti på topp
På ti på topp-lista for mobiltelefonutbredelse har Hong Kong passert USA i løpet av første halvår i år. De har flyttet seg opp tre hakk, fra tidendeplassen til sjuende. Ca. 16 prosent, eller nærmere en million mennesker i Hong Kong har nå mobiltelefon.

Annonse