Annonse


Aksjesalg på nett fredag

NetTrade er en tjeneste som passer for de som ikke trenger råd og veiledning når det gjelder kjøp og salg av aksjer, sier Bo Mattson, som leder Swedbank Fondkommission, som står bak ideen.

Øker raskt
I Sverige startet tjenesten i mai, og har ennå ikke en prosent av den totale aksjehandelen. Men Mattson opplyste at tjenesten hadde tatt av i større grad enn ventet.

Tjenesten skal gi nordmenn anledning til å selge og kjøpe norske og svenske aksjer. Kurtasjen skal være 0.25 prosent, med minimumspris 150 kroner på transaksjon. Dette er noe mer enn svenskene betaler hjemme, 0,18 prosent, men en norsk samarbeidspartner skal også ha sitt.

Informasjon
Med tiden skal det bli en del tilleggstjenester, deriblant økonomisk informasjon:
– Vi fører diskusjon med en del nyhetsformidlere, det har vi gjort i ni måneder. Men vi har ennå ikke blitt enige om prisen, vi mener byråenes stoff er råmateriale og skal prises deretter, mente Mattson.
Gårsdagens siste kurser blir gratis, men en må ha registrert seg for å følge med i sanntid. På Stockholms børs kan en også se ordrevolumet, og fargen på teksten forandrer seg til rødt når aksjen går ned i kurs.

Annonse


For å kjøpe og selge aksjer må en norsk bruker oppretten en svensk bankkonto. Denne blir i norske kroner for å unngå kursrisiko.

Kunder får sin egen side der alle transaksjoner loggføres. I Sverige har NetTrade 3 000 registrerte kunder, og gjennomsnittsordren ligger på rundt 60 000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse