Annonse


Telia vil ikke ha Janco

Det var Finansavisen onsdag som brakte nyheten om at Telenor er i avsluttende forhandlinger med finske Helsinki Media om kjøp av Janco Kabel-TV AS.

Enda et eksempel?
Finansavisens utgangspunkt er at Telenors eventuelle oppkjøp er enda et eksempel på Telenors monopolaktiviter. Derfor vil det kanskje være bedre om Telia fikk kjøpt selskapet, slik at man fremdeles kan ha håp om å få konkurranse i det norske telemarkedet.

Størst i Sverige
Telia eier i dag Sveriges største kablenett, med 1,2 millioner abonnenter. For Terje Nordahl og Telia Norge er imidlertid Janco mindre interessant.

Ikke interessant
– For oss er kabel-TV i dag ikke en interessant teknologi for å formidle telefoni. Det kan nok være mer interessant å bruke kabelnettene for Internett-tilgang, men også dette er uaktuelt i dag, sier Nordahl.

Dominerende i Oslo
Finsk-eide Janco Kabel-TV dominerer i dag Oslo-markedet, med sine 160 000 kunder. Telenor Avidi, som er markedsleder på landsbasis, har bare 45 000 abonnenter i Oslo-området. Administrerende direktør Kjell Gulliksen i Janco Kabel-TV sier til Finansavisen at selskapet venter et resultat på anslagsvis 17 millioner kroner.

Annonse