Annonse


Klynger fra Novell

Det er handler ikke bare om å skaffe seg produkter som kan styre klynger av NT- og Unix-servere. Det handler også om å skaffe seg revir, rent markedsmessig. Og det er dette Novell jobber med når de utvikler sin klynge-teknologi, med prosjektnavn Wolf Mountain.

Målet er å gi Novell et forsprang blant teleoperatører og andre tunge brukere, som etterhvert vil få bruk for tunge løsninger. Novells løsning utvikles i samarbeid med Intel, er en utløper fra NetWare og skal i følge ryktene fungere sammen med Intels kommende 64-bits prosessor, med kodenavn Merced.

Unix og NT i samme system
En fordel med Wolf Mountain skal være at man vil kunne integrere NT- og Unix-klynger, med hundrevis av servere som fungerer i samme systemløsning, inkludert prosesser for videresending av jobber til andre prosessorer hvis noen av dem skulle gå ned.

De fleste andre klynge-løsninger kan kun fungere under ett operativsystem, selv om Pyramid og Tandem også jobber med en løsning som skal sikre samspill mellom NT og Unix. Og alt tyder på at også Microsoft forstår betydningen av dette: I slutten av november fortalte selskapet om en avtale med Pyramid om å utvikle felles systemadministrasjon på NT og Unix, basert på Pyramids Transview.

Annonse


Det er grunn til å tro at Microsoft vil arbeide videre med dette for å legge mer Unix-støtte inn i Wolfpack, som er Microsofts NT-baserte klyngeløsning. Andre leverandører, som Compaq, satser både på Wolfpack og Wolf Mountain.

Også de rene Unix-leverandørene jobber med å utvikle klyngeløsninger, først og fremst SCO i samarbeid med Intel, mens IBM kaller sin løsning Phoenix.

Ferdig om et år?
Novell har med andre ord mye å ta igjen. Ingen regner med at Wolf Mountain vil være ferdig før tidligst om et år.
Dette betyr at selskapet kommer såpass seint i køen at det blir for seint å stole på at Wolf Mountain kan bli noen form for industristandard.

Derfor jobber selskapet mer med å skaffe seg partnere. Foreløpig jobber selskaper som AT&T og det amerikanske energiselskapet Utilicorp med Novell om å utvikle teknologien.

Annonse


Annonse


Annonse