Annonse


Cyberpolitiet ser deg

Bare spør Les Rogge. 56-åringen hadde ranet en bank i Seattle i USA, og hadde flyktet til Guatemala. Men nabogutten på 14 så Rogges bilde på FBIs Internettside, der han var oppført som en av av ti “Most Wanted”. Og det finnes flere lignende eksempler.

Wells Fargo, kjent for sine heste-ekspresser, har modernisert og jakter nå etter forbrytere på nettet.

Flere steder har det blitt mulig å følge politiets arbeide på nært hold. I den kanadiske småbyen Blaine legges like godt politivaktas journal ut på nettet. Andre steder er det mulig å følge med på politiradioen.

På Internett er det mulig å tipse anonymt, og det er mulig å følge kriminaliten på nært hold.

Annonse


– Offentligheten har krav på å vite hva som skjer i samfunnet, sier Tom Kincaid i Roanuke Country i Virginia. Der har de lagt ut et kart av området, og det er mulig å klikke på det for å se hvor de siste forbrytelsene har skjedd.

Mange av politi-hjemmesidene er like spennende som vann- og brød. Men det finnes unntak. Kanskje ikke helt fengslende, men i amerikanske Maryland, Baltimore County, kan en høre lydklipp av politistasjonens lokale rockeband. Hestevrinsk er det også fra politiet i Nashville. Der kan du beregne din statistiske sannsynlighet

Annonse


Annonse


Annonse