Annonse


Rykteflom om storordre

Ericsson nekter å kommentere ryktene ovenfor Dagens Telecom:
– Vi forhandler i ett sett over hele verden og hvis forhandlingene skulle resultere i en kontrakt på denne størrelsen, så kan dere være helt sikker på at vi ville annonsere det, sier en talsmann for selskapets svenske hovedkvarter. Han gjorde Dagens Telecom oppmerksom på at selskapet hittil aldri har vunnet en enkeltordre i denne størrelsesorden.

Rykteflom
Men ryktene fortsetter å gå. Det er ikke kjent hvem det eventuelt skal være, men oppmerksomheten konsentrerer seg mest om de mange amerikanske selskapene som er i ferd med å bygge opp PCS-nett.

Ikke ressurser nok?
Riktignok har Ericsson allerede sagt at selskapet ikke har menneskelige eller finansielle ressurser til å være med på CDMA-racet, om å utvikle den nye, amerikanske mobilstandarden som konkurrerer med GSM og GSM-liknende TDMA. Men det finnes også mange amerikanske operatører som satser på TDMA, så muligheten er der fremdeles.

Japan-ordrer
I mellomtiden mangler det ikke på nye poster i Ericssons ordrebok. I løpet at den siste uken har selskapet blant annet rapportet om en ordre verd 1,4 milliarder svenske kroner hos Tokyo Digital Phone Group, et mobiltelefon-konsortium i Japan.
Denne ordren kom et par dager etter at en annen japansk operatør. Digital Tuka Kyushu, bestilte mobil infrastruktur for omlag 500 millioner kroner.

Sterk i øst
I Kina har selskapet fått ordrer på 280 millioner dollar, i Russland en ordre på 960 millioner kroner – og i tillegg kommer den britiske ordren på dual-mode-telefoner til Vodafone, verd 330 millioner dollar