Annonse


Java-avis

Den japanske avisen Yomuri Shimbun bruker Java-teknologi når de lanserer en elektronisk avis sammen med elektronikkprodusenten NEC. Avisen blir tilrettelagt for den enkelte leser og dette kan enten gjøres ved at en setter opp søkeord for artikler en er interessert i, og en kan også vektlegge valgene.
Eller en kan la være å gjøre noe – og dermed legger tjenesten merke til hvilke artikler som blir lest – og plukker lignende nyheter ut neste gang. – Jo mer tjenesten blir brukt, jo mer intelligent blir den, heter det i presentasjonen på avisens hjemmeside.

Når artiklene først er plukket ut kan de presenteres på tre forskjellige måter med en Java-applet. Enten som sider, og de nyhetene som stemmer best med søkekriteriene kommer først. Ett alternativ er at stoffet presenteres fortløpende på stadig nye skjermbilder av programmet. Den siste presentasjonsmåten kalles “banzke”, etter ranking-systemet for sumobryting. Da presenteres artiklene i rekkefølge etter relevanse.

Annonse


Annonse


Annonse