Annonse


Kommune i Cyberspace

«Kongsberg-web’n» er felles informasjonstjener for hele Kongsbergsamfunnet, hvor både kommunen, næringsliv, lag og organisasjoner kan legge ut informasjon. Næringslivet har allerede vist sin interesse, Kongsberggruppen er blant de 25 bedriftene som har tegnet abonnement for egne sider. Informasjonstjeneren eies og drives av Kongsbergnett AS som igjen er eiet av Kongsberg Intech, Laagendalsposten og Kongsberg kommune.

Vil ut til alle
– Vi ønsker etter hvert å nå ut til alle våre innbyggere med informasjon, sier kommunens organisasjonsutviklingssjef for prosjektet, Bjarne Osen til Dagens Telecom. Målgruppen består blant annet av næringsliv, innbyggere, turister og kommunens egen administrasjon.
Kommunen vil plassere informasjonstjenere to steder i Kommunen, i tillegg til biblioteket sentralt i Kongsberg.
Osen tror ikke det blir mulig å nå alle innbyggere før om et par år, når ny teknologi gjør det mulig å ta inn informasjonen via kabel-tv. – Først da vil vi kunne utnytte informasjonstjeneren fullt ut innen kommunal informasjon, sier han, fordelen er at vi da har et ferdig utviklet produkt å tilby.

Flere kommuner
– I første omgang har vi vært i kontakt med kommuner i nærheten, som Drammen og Notodden, men vi håper jo at dette vil være interessant for flere kommuner i Norge, sier Osen.
Arbeidet med informasjonstjeneren ble startet våren 1995, og prosjektet er blant annet støttet av Kommunenes Sentralforbund og Statens Nærings og Distriktsutviklingsfond.

Oversiktelig
Dagens Telecom tok en virtuell tur til Kongsberg, og synes at informasjonstjeneren var ryddig og oversiktelig. Grafikk og bilder gjør sidene mer interessante enn om de bare inneholdt tekst. Personlig savnet vi en søkefunksjon for spesielle saker man er ute etter, men dette kommer kanskje senere? For andre som ønsker å besøke Kongsberg, er adressen:http://www.kongsberg.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse