Annonse


Dualmode i England

Man regner med at det britiske markedet for forretningstelefoni er på 3 milliarder pund. Det er dette markedet Vodafone nå ønsker angripe ved å satse på dualmode-teknologi fra Ericsson.

Ordren til Ericsson er på inntil 60 millioner pund i basestasjoner. I tillegg kommer bortimot 150 millioner som skal investeres i annen infrastruktur og i håndsett. Det spesielle med disse telefonene er at de skal være i stand til å jobbe på to forskjellige frekvenser, en innendørs og en når brukeren er utenfor kontoret.

Kombinasjonen Dect/GSM har størst muligheter, med Dect-telefonene koblet direkte til bedriftens sentralbord. Vodafone har imidlertid satset på kombinasjonen GSM 900/DCS 1800 i første omgang.

BT også med
Cellnet, som eies av British Telecom og Securicor, kommer også til engasjere seg i dette markedet, som ble åpnet etter at den britiske regjering reserverte en rekke frekvenser til operatører som ønsker å ta for seg nye markeder.

Annonse


Vodafone satser på at Ericssons nye, små basestasjoner, kombinert med en lang rekke nye dualmode-terminaler, skal skape dette markedet, som krever en investering for selskapet på 15 til 20 millioner pund årlig. Cellnet på sin side har antydet en totalinvestering på 1 milliard pund i det britiske markedet.

Se også Ericsson i England – Leveranser for 2.2 milliarder