Arkivfoto

Annonse


Hermansen galt linket

ArkivfotoDagbladets nettredaksjon slo i går fast at «Konserndirektør Tormod Hermansen i Telenor vil flå norske Internettbrukere. Fra 1997 vil det bli nesten dobbelt så dyrt å surfe».
Saken var sikkert bra den, men det fikk ikke leserne oppleve. Linken gikk nemlig direkte til horekundesaken der det samme Dagbladet konkluderte med at «Politiet har kundelister og private videofilmer».

Beklager feilen
– Vi beklager feilen. Telenorsaken og Horekundesaken har absolutt ingen sammenheng med hverandre. Den gale linken skyldes muligens at vi byttet innholdet på vår førsteside på Internett. Den gale linken ble etter det jeg kjenner til rettet opp klokken 16.30 tirsdag ettermiddag, sier nettansvarlig Tore Neset i Dagbladet.
Dagens Telecom testet Dagbladets famøse link senest i går klokken 17.23 og da var forsatt feilen tilstede.

Menneskelig svikt?
Neset sier til Dagens Telecom at han ikke eksakt vet hva feilen skyldes, men at det kan være menneskelig svikt.
– Alle gjør av og til feil, men denne var ikke akkurat heldig. Den gale linken var i alle tilfeller utilsiktet fra vår side. Uten at vi om det har noen sammenheng med denne saken, kan jeg opplyse at våre lesere i det siste har hatt problemer med at Microsoft Explorer lager «skyggebilder» på skjermen etter at vi har skiftet ut våre oppslag på nettet. Ironisk nok er det faktisk Telenors folk som utreder dette for oss, sier Neset.

Styreformann fra Telenor
Visekonsernsjef Terje Thon i Telenor er styreformann i Dagbladet. Dagens Telecom tror dermed det kan bli interessante ordvekslinger på neste styremøte i Dagbladet.
Konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor var onsdag ikke tilgjengelig for kommentar.

Ukjent med saken
Ingen i Telenorledelsen hadde onsdag ettermiddag hørt om Dagbladets gale linking før Dagens Telecom ba om kommentarer.
Fungerende pressetalsmann i Telenor, Steinar Ostermann, sier til Dagens Telecom at de må få full oversikt over Dagbladsaken før de eventuelt foretar seg noe.