Annonse


Full markedskrig

– Datavarehuset har i sin annonsering de to siste ukene “informert” PC kjøpere om at hvis man “Kjøper en PC fra IBM eller Cinet, Compaq, AST eller en hvilken som helst annen Intelbasert PC har du en gammeldags maskin i 1997”. Årsaken skal være at kun Datavarehuset tilbyr den nye ATX hovedkortstandarden i sine PC produkter, og at man må ha en ATX-basert maskin for å ha en fremtidsrettet PC, sier markedsdirektør Eirik Staff i Cinet.

Juridiske tiltak
– Vår advokat har sendt brev til ledelsen i Datavarehusetmed krav om at den villedende markedsføringen umiddelbart blir stoppet. Vi vil gjennomføre de nødvendige forretningsmessige og juridiske tiltak for å stoppe slik usann markedsføring om den fortsetter, sier Staff.

Ny teknologi
– Datavarehusets påstander om at man må velge en ATX basert maskin for å ha en fremtidsrettet PC er villedende, og viser dessuten sviktende kunnskaper om PC teknologien. ATX standarden er ett nytt fysisk format for PC hovedkort. Denne standarden har en rekke fordeler for en PC produsent – ikke minst med tanke på mekanisk sammensetting, plassering av porter, reduksjon av radiostøy med mere, sier Staff.

Usannheter?
Han mener Datavarehusets markedsføring er usann med referanse til Cinets produkter. Markedssjefen poengterer at Cinet har levert ATX baserte PC løsninger siden mars 1996, og samtlige avCinets PC arbeidsstasjoner i tårnkabinett benytter i dag ATX standarden.
– I Cinets bordmodeller og mest avanserte servere benyttes andre teknologier da ATX standarden ikke er beregnet for disse formål, opplyser Staff..

Annonse


«Ingen kommentar»
Dagens Telecom var onsdag formiddag i kontakt med ledelsen i Datavarehuset. Ingen ville foreløpig uttale seg om den aktuelle saken eller markedskrigen mot Cinet.

Annonse


Annonse


Annonse