Annonse


TV på PCen

Det er markedssjef Geir Johansen hos Mips AS som sier dette. Bergenske Mips er, sammen med Sandefjordselskapet Santec, norske distributører av den kanadiske chip-produsentens nye TV-kort “TV Tuner”.
Med “TV Tuner” og fjernsynsantennen koplet til PC-en, slipper databrukerne bevege seg vekk fra skrivebordet for å få med seg EuroSport og Dagsrevyen. Nå kan de holde seg orientert på NRK og TV2s nyhetsinnslag eller sniktitte på sene nattfilmer dersom behovet for en pause i Internett-surfingen blir for sterkt.

Fullskjerm
TV-kortet gir anledning til fullskjerm fjernsynsbilder, uansett skjermstørrelse, med en oppløsning på 1280 x 1024 punkter. Størrelsen på bildet bestemmer seeren selv, ved hjelp av musetasten og dra-og-slipp. Det sier seg selv at bildekvaliteten vil øke omvendt proporsjonal med billedstørrelsen.
Den medfølgende videofunksjonen gjør at brukeren kan “fryse” og lagre enkeltbilder. Det er også mulig å ta opp hele bildesekvenser og lagre dem som egne filer i f.eks TIF, JPEG eller GIF-format for senere bearbeiding i f.eks. i PhotoShop.
Tilleggsprogrammet TV-Online lar brukeren gå inn på Tekst-TV, søke seg fram til ønskede emner, og deretter redigere funnene med tanke på bruk i andre programmer, f.eks i en tekstbehandler.
De som ikke helt skjønner poenget med TV på PC-skjermen, kan trøste seg med at produktet også kan brukes til å kople PC-en opp mot TV-apparatet. Dermed kan de vise PowerPoint-presentasjonene sine på TV-skjermen for et noe større publikum.

Krever ATI grafikk-kort
TV-kortet er beregnet for stasjonære PC-er med 80486 eller Pentium, 4 Mbit hukommelse, Windows 3.1 eller Windows 95 og ATIs eget 2 Mbit grafikkort med 64 bits multimediautgang.
– PC-eiere som nylig har anskaffet seg en TCI-PC fra Mips har allerede grafikkortet installert som en del av standardkonfigurasjonen. Andre interesserte kan kjøpe de to kortene samlet, sier Johansen.
Full pakke koster 1.590 kroner pluss merverdiavgift, veiledende pris. De som kan klare seg med TV-kortet alene, vil slippe unna med å betale 995 kroner, i følge markedssjefen.

Annonse


Annonse


Annonse