Annonse


Ny Power-PC plattform

Motorola er så ivrige etter å utbre designet at de ikke engang tar betalt.

Motorola lanserer et nytt med spesifikasjoner for Power-PC’er . Kodenavnet er «Yellowknive». Spesifikasjonene innebærer en utvikling av CHRP, som har vært standard for Power-PC plattformen tidligere. Apple går trolig selv over til den nye versjonen til neste år.

De nye spesifikasjonene er ikke like knyttet til Apples Macintosh som før. Det er mulig for produsentene å bruke deler fra flere forskjellige leverandører, så lenge designet ikke fraviker grunnkravene.

Motorolas utspill gjør det enklere for klonemakere å lag Mac-kompatible maskiner. Samtidig har Apples aggressive prispolitikk bremset mange konkurrenter. Konkurrentene vil nå slippe betaling for å lage maskiner med Apple-spesifikasjoner, men må stadig betale lisens for operativsystemet.