Annonse


3Com med 56Kbps

AccessBuilder 8000 er 3Coms viktigste tilbud for fjerntilkobling, gjerne brukt av Internett-tilbydere som skal ta imot mange samtidige tilkoblinger. Nå har selskapet bestemt seg for å oppgradere enheten, slik at brukerne også skal kunne bruke modem med hastighet 56 Kbit/s for å kommunisere over Internett.
Disse nye modem-modellene er rett rundt hjørnet og vil tilby 56 Kbps hastighet fra Internett-leverandør til bruker og halvparten så høy hastighet den andre veien. Men for at dette skal fungere, er det altså nødvendig at tjenesteleverandørene oppgraderer sine installasjoner – og det er dette 3Com nå skal gjøre i samarbeid med Lucent Technologies.

Sikker satsing?
Problemet er at det foreløpig ikke finnes noen internasjonal standard for modemkommunikasjon med den nye hastigheten. 15. november ble imidlertid Lucent og Rockwell Semiconductor enige om å sørge for at Lucents V.flex2 og Rockwells K56Plus skal kunne kommunisere med hverandre i løpet av første kvartal 1997.
Derfor innebærer 3Coms beslutning om å satse på Lucent at AccentBuilder 8000 også vil fungere sammen med modem basert på Rockwells brikkesett. Man regner med at Rockwells brikker vil bli å finne i 56Kbps-modem fra en lang rekke leverandører i løpet av tiden som kommer. Alternativet er Lucent, som nylig lanserte tre modembrikker tilpasset forskjellige deler av modemmarkedet. Lucent sier at syv av de ti største modem-fabrikantene i dag baserer seg på deres brikker.

Annonse