Annonse


Full protest i Romania

Først var det spanske Telefonica som reagerte, siden selskapet mente at konsesjonen det fikk i 1992 til å bygge ut et analogt mobilnett i Romania også medførte rettigheter til å bygge ut et GSM-nett. Telefonica hørte med i Blutel-konsortiet, sammen med blant andre italienske STET.
Så fulgte Zephir-konsortiet etter. Dette konsortiet, som blant annet omfatter Telenor, Tele Danmark og Motorola, sendte brev til det rumenske samferdselsministriet om at beslutningen ble fattet om å gi lisensene til amerikanske AirTouch Communications og France Telecom.
I brevet ber Zephir om at regjeringen utnevner et “nøytralt konsulentselskap” som kan se nøyere på vurderingsprosessen som tok for seg forslagene fra de seks konsortiene. I følge Zephir har kommisjonen som vurderte tilbudet, Monaco-baserte La Compagnie de Conseil, en del av den franske Edmond de Rotschild-gruppen, “komprommitert den objektiviteten man venter fra en nøytral konsulent.”
Departementet har ennå ikke svart på klagene, men har lovet snarlig respons. I mellomtiden er det altså France Telecom og AirTouch som sitter på rettighetene til å betale 50 millioner dollar hver for lisensen til den rumenske stat.

Annonse