Annonse


Tester satellittelefoner

Racal er blant markedslederne når man snakker om testutstyr for GSM-terminaler. Det er derfor ikke rart at Ericsson har valgt å gå til dette selskapet for å få utviklet det som er nødvendig for å teste sine fremtidige, håndholdt satellitt-terminaler, siden det svenske selskapet har valgt å satse på GSM-teknologi også når basestasjonen befinner seg i verdensrommet. Og Ericsson har liten tid, utstyret skal leveres like etter årsskiftet, sier en pressemelding fra Racal.
Det kan altså gå raskere enn noen har forutsatt før man får GSM-telefoner i verdensrommet. I første omgang er det antakelig snakk om telefoner for Inmarsats ICO-løsning for satellitter i mellombane (10.000 km). ICO har allerede for lenge siden meldt seg inn i GSM MoU, organisasjonen som styrer GSM-utviklingen, og har også sagt at selskapet ønsker dobbelt-system GSM-telefoner for vanlig bruk – og for satellittbruk når man er ute av rekkevidde fra normale basestasjoner.
I følge Racal vil de nye telefonene fungere for såvel GSM som AMPS (American Mobile Phone System) på jorden – og på GSM-basert satellittelefoni i det såkalte L-båndet (1500 – 1600 megahertz).

Annonse