Annonse


Toshiba ny Cisco-partner

Egentlig var det, inntil nylig, akseptert at ATM skulle ta over mesteparten av markedet for multimedia-transport i såvel Internett som andre nettverk. Det mente i hvertfall de fleste nettverksleverandørene. Men så dukket begrepet IT-svitsjing opp for et halvt års tid siden, og dermed ble det plutselig viktig for en lang rekke leverandører å få aksept for akkurat sin teknologi som en av de nye standardene som må til for å kunne svitsje multimediatrafikk over IP. Cisco, Internett-leverandør nr. 1, ble også engasjert i dette og lanserte tidligere i høst sin teknologi kalt Tag Switching. Siden dengang har de arbeidet hardt for å skaffe seg partnere og tilleggsteknologi for å prøve å sikre seg fremgang i Internet Engineering Task Force (IETF), som er ansvarlig for å fastsette disse standardene.

Sammenkobles
Den siste partneren i så måte er Toshiba, som på Interop i London i oktober lanserte sin Cell Switch Router, som blant annet brukes i WIDE, en stor, japansk test av multimediasvitsjing over IP. Nå skal denne teknologien sammenkobles med Ciscos Tag Switching, i håp om at de to sammen skal gi basis for den kommende IETF-standarden. Dette er viktig for Toshiba, fordi selskapet har behov for å komme sterkere med i Internett-sammenheng, og det er viktig for Cisco fordi Tag Switching innebærer en blanding av svitsjer og rutere der de fleste andre leverandører prøver å unngå rutere i sine multimedialøsninger.