Annonse


Øker kapasiteten

Nå ser det imidlertid ut som om Telenor Online er i ferd med å ta igjen behovet for kapasitet. – I disse dager flyttes hele Skandinavia Online (sol) over på en ny server somkan oppgraderes til 14 CPU-er. Samtidig har vi fått opp kapasiteten mot utlandet, selv om den fortsatt ikke er så god som vi kunne ønske, sier Iuel.

Lang leveringstid
Ved årskiftet lød Telenors mål på Internett-abonnementer på 20.000, forteller Iuel. – Nå har vi 56.000 abonnenter, og har slitt med å takle tilstrømmingen av kunder. Første desember regner vi imidlertid med å nå målsettingen vår om å ligge med et «forsprang» i kapasitet som gjør at vi kan takle de neste tre månedene med tilstrømming av nye kunder, sier han og føyer til at noe av problemet er å skaffe rutere nok.
– Vi har standardisert på Cisco-rutere, og man skulle nesten tro at det bare fins én ruterleverandør i verden, for leveringstiden er svært langt på det utstyret vi trenger for å øke kapasiteten, sier Iuel.

Slår sammen modempoolene
Telenor Privats Internettsjef forteller at dekningen vil bli vesentlig mye bedre i løpet av 1997. Minimum 90 prosent av Norges befolkning skal neste år nå Internett via lokaltakst, enten de benytter modem eller ISDN. Èn konsekvens av sammenslåingen av Telenor Online og Schibstednetts aksess til Internett er at modempoolene rundt om i landet vil bli slått sammen. Dette bør i seg selv gi færre tilfeller av opptattsignal for Internett-brukerne.

Se også artiklene: «Kast ikke brevarket» og «Øker ikke prisene»